UX

Nr ref.:
SSC/73A/Wro
Opis stanowiska:

Jako Senior UX Designer będziesz projektować i prowadzić projekty w metodyce user experience i będziesz odpowiadać za dostarczone rezultaty. Będziesz badać potrzeby użytkowników, moderować warsztaty Co-Creation, samodzielnie prowadzić komunikację z klientem, zespołem deweloperów oraz analityków biznesowych oraz podejmować decyzje projektowe zarówno w zakresie projektowanych rozwiązań jak i związane z organizacją projektu. W ramach projektów będziesz pracować razem z innymi UX Designerami będąc dla nich coachem i mentorem. Swoją pasję i zaangażowanie będziesz mieć okazję wykorzystać również w aktywnym ewangelizowaniu klientów i naszych pracowników w kontekście User Experience.

Profil idealnego kandydata:
  • minimum 4-letnie doświadczenie w projektowaniu user experience;
  • umiejętność doboru technik, metod i narzędzi związanych z procesem projektowym (w zakresie badań, tworzenia person, scenariuszy użytkownika, mapowania customer journey, testowania użyteczności, tworzenia prototypów, itp.);
  • samodzielność w prowadzeniu warsztatów projektowych zgodnie z metodami: Design Thinking, Design Sprint;
  • doświadczenie w pracy w zespole w środowisku agilnym (SCRUM) na styku design i development oraz świetna komunikacja a w szczególności umiejętność argumentacji decyzji projektowych;
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego i przynajmniej dobra znajomość języka niemieckiego (Capgemini będzie wspierać dalsze kształcenie w zakresie języka niemieckiego w ramach intensywnego kursu języka niemieckiego, bez wpływu na finansowe warunki zatrudnienia).
Oferujemy:
  • szkolenia zawodowe i językowe (w tym intensywny kurs języka niemieckiego – więcej informacji znajdziesz tutaj);
  • udział w prestiżowych projektach międzynarodowych;
  • benefity w ramach pakietu socjalnego, m.in. prywatna opieka medyczna, pakiet ubezpieczeniowy, karta Multisport, dofinansowanie zajęć sportowych;
  • elastyczny czas pracy;
  • wsparcie w relokacji;
  • dużą liczbę realizowanych projektów, która umożliwia ich ewentualną zmianę;
  • bezpłatne miejsca parkingowe;
  • umowę o pracę na czas nieokreślony.

Poczytaj, jak wygląda nasz proces rekrutacyjny.